Info bespelen muziekinstrument

Enkele regels over het gebruik van het instrument:

De meeste leerlingen hebben een instrument van de Harmonie. Dit instrument heb je te leen. De prijs van een instrument is minimaal 500 Euro, maar kan ook 5.000 Euro zijn. Alle instrumenten staan  geregistreerd. Dit wil zeggen dat bij jouw naam het nummer van je instrument staat. Ruil dus nooit het instrument met dat van iemand anders, ook onderdelen van de instrumenten mogen niet geruild worden. Bij technische mankementen kun je terecht bij Jacqueline Daniels, tel. 0478-502813. Zij zal dan een reparatieopdracht maken voor de reparateur. Probeer dus nooit zelf je instrument te repareren. Laat ook je leraar/lerares er niets aan doen.

Rietinstrumenten:
Bij aanvang van het seizoen krijg je 5 rietjes, daarna kunnen deze gekocht worden bij Corina Mulders: 0643007482

Schades:
Kleine schades tot €250,- zijn voor eigen risico en worden niet door onze verzekering vergoed. Deze kosten moeten wij dan helaas doorberekenen.

Het gebruik:
Zorg ervoor dat het instrumentenkoffer bij het openen op een stevige ondergrond staat, dat je instrument in de pauze veilig staat zodat er niemand tegenaan loopt, en dat je onder het spelen geen kauwgom in je mond hebt die in je instrument gaat zitten, Het instrument moet altijd gepoetst en drooggemaakt worden na het gebruik. Doe na het oefenen je instrument altijd terug in het koffer.

Ben dus zuinig op je instrument, want het is heel duur en heel breekbaar!

Het opleidingstraject en de kosten:

Als je een instrument van de harmonie krijgt word je lid. Hiervoor stuurt de penningmeester (aan je ouders) een rekening. Voor het lenen van alle spullen van de harmonie, zoals het instrument, de standaard, het uniform en dergelijke betaal je een borg van € 25,00. Na een jaar muziekles wordt je lid van de samenspeelgroep, en tussen het A en B-diploma in ga je bij het grote orkest. Ieder lid wordt geacht mee te doen aan dit traject.

Betaal je geen contributie of wil je niet bij het leerlingenorkest of de ‘grote’ harmonie dan ben je vanzelfsprekend geen lid meer van de harmonie en kun je ook geen gebruik maken van de HAFA-korting en van het instrument.